Beoefengroep

Misschien staan we er niet zo vaak bij stil, maar ons menselijk leven is heel kostbaar. We bezitten de mogelijkheid om te reflecteren, te denken. In ons dagelijks leven verliezen we ons vaak in de hectiek van de dag. We stoppen veel tijd en energie in zaken als werk, gezinsleven, sport, hobby’s enzovoort.

Het kan enorm louterend werken om eens een stapje terug te doen en te kijken naar hoe het werkelijk van binnen met ons is gesteld. Wat gebeurt er eigenlijk in onze geest? Als je simpelweg stil zit en observeert, kun je je geest wat beter leren kennen. Je kunt je geest zelfs trainen. Op die manier kun je haar bijvoorbeeld inzetten om al je activiteiten richting te geven en positiever uit te voeren.

In het Boeddhisme gaat men ervan uit dat iedereen hetzelfde potentieel heeft, onze Boeddha natuur. Dit wordt wel aangeduid met onze innerlijke zon. Het komt vaak voor dat die innerlijke zon verscholen zit achter verduisterende sluiers.

Goed nieuws! We hebben allemaal de mogelijkheid om die sluiers te verwijderen. Jezelf als een ui afpellen, laagje voor laagje, om uit te komen bij onze zon.

 

Gezamenlijke beoefening:

Ongeveer vier keer per jaar organiseren wij gelegenheid tot gezamenlijke beoefening. De eerstvolgende beoefening wordt georganiseerd op zondag 19 mei in Bilthoven. Details volgend binnenkort.